"Новорічна ялинка" в техніці "пуантилізм"



Назва течії в живопису пуантилізм походить від французького слова pointiller, що означає «писати крапками». Художники, які працювали в стилі пуантилізм, наносили на полотно чисті, не змішані попередньо на палітрі фарби. Оптичне змішання фарб відбувалося вже на етапі сприйняття картини глядачем.
Оптичне змішання трьох чистих основних кольорів і кількох пар додаткових дозволяє отримувати досить велику яскравість, ніж шляхом механічного змішування пігментів.
Під час уроку образотворчого мистецтва діти познайомились з технікою живопису пуантилізм, дізнались про те, звідки пішла ця назва і які секрети ховають у собі незвичайні малюнки. Виявляється малюнок можна створити без жодної лінії, лише одними крапками-цятками чи дрібними мазками правильної форми. Віртуальна картинна галерея художників – пуантилістів Жоржа Сера, Поль Сіньяка, Анрі Кросса, Люсьєна та Каміля Піссарро відкрила дітям різноколірний, дивовижний крапковий світ, їх картини зачарували своєю красою та незвичайністю і надихнули юнь на творчість.
Пропонований метод зображення точками дозволяє не тільки розвивати дрібну моторику школярів, їх посидючість, кольоросприйняття, але і підвищити емоційний фон.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Проект з української мови: "Частини мови"

Компетентність в природничих науках і технологіях